Media Web Designhome
web design
hosting
service PC
publicitate/ distributie fluturasi
contact
 
Media Web Design - este o companie din Bucuresti care implementeaza si dezvolta aplicatii web.Suntem o companie bine pregatita, iar calitatea serviciilor noastre se alinieaza celor mai exigente cerinte.
Contact
Media Web Design
Str.Ciocarliei nr.26, Bl. D26, sc.1, et.7, ap.32, sector 2, Bucuresti
Mobil: 0723 - 286.309 CONNEX


Web site:
www.mediawebdesign.ro
www.mwd.ro
E-mail:office@infotravelromania.ro
INTERNET
Doar 64% dintre firme acceseaza internetul
In Romania dotarea cu computere a firmelor se apropie de nivelul atins in Uniunea Europeana, dar procentul celor care au conexiune la internet este sensibil mai mic decat cel inregistrat la nivel european. Aceasta este una dintre concluziile studiului realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) in lunile aprilie-mai 2005 pe un esantion de 1.399 de IMM-uri (micro, mici si mijlocii) ce activeaza in intreaga economie, din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale tarii.

Studiul dat publicitatii arata ca 81,90% dintre firmele autohtone au in dotare computere, 64,16% acceseaza internetul iar 56,51% utilizeaza e-mail-ul. Circa 27,97% dintre IMM-uri detin site-uri proprii si 7,51% din intreprinderi recurg la vanzarile/cumparaturile on-line. Totusi, un procent destul de ridicat de IMM-uri (15,52%) nu detin computere/site propriu si nu utilizeaza internetul, e-mail-ul si vanzarile/cumparaturile on-line, in vreme ce 0,79% dintre firme folosesc alte componente IT, cum ar fi telefonia IP, programe de proiectare asistata sau intranetul.

Un sondaj asemanator, realizat la nivel european pe 7.662 de IMM-uri, a evidentiat ca 85,3% dintre microfirme, 91% din firmele mici si 95% dintre firmele mijlocii au in dotare computere. De asemenea, 73% dintre microintreprinderile investigate au conexiune la internet, comparativ cu numai 54,59% dintre microfirmele romanesti. E-mail-ul este folosit de aproximativ 68% dintre microfirmele europene si de 53,11% din cele romanesti
Sursa: http://www.bizcity.ro/index.php?x=readnews&sid=18430 - 25 iulie 2005

Despre internet
Conform unui raport realizat de PricewaterhouseCoopers, rata cresterii numarului de utilizatori de internet din Romania este de un milion pe an.In 2006, 5,5 milioane de romani vor accesa, conform raportului, internetul.
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
5,5
 1 milion de utilizatori in 2001
2 milioane de utilizatori in 2002
3 milioane de utilizatori in 2003
4 milioane de utilizatori in 2004
5 milioane de utilizatori in 2005
5,5 milioane de utilizatori in 2006


Daca in 2000 doar 3,6 % dintre romani detineau un calculator, in 2003 aceasta cifra a crescut la 10%, potrivit statisticilor.Datele furnizate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei informatiilor arata ca in 2003 la nivelul tarii existau 2,1 milioane de calculatoare personale.

Statistici

Reteaua Internet utilizata tot mai frecvent pentru obtinerea de informatii pentru vacante si calatorii si pentru achizitionarea aranjamentelor de calatorie

Termen aproape necunoscut publicului larg in urma cu mai putin de un deceniu, Internet a devenit astazi una dintre principalele modalitati de comunicare si de informare, a lumii moderne. Numarul de utilizatori ai retelei Internet se apropie de stabilizare in tarile dezvoltate si creste intr-un ritm sustinut in tarile in curs de dezvoltare. In tarile dezvoltate ale lumii orice persoana educata foloseste in mod curent reteaua Internet pentru a obtine informatii, in legatura cu cele mai diverse domenii.

Statisticile in legatura cu numarul de utilizatori Internet in lume sunt dinamice insa datele care urmeaza pot sa ofere o imagine generala in legatura cu amplarea fenomenului Internet in lume.

  1. Numar de utilizatori Internet in unele tari ale lumii

   Tara

   Utilizatori Internet

   (milioane)

   Utilizatori Internet

   (% din total populatie adulta)

   SUA

   170

   68%

   Japonia

   56

   65%

   Germania

   39

   60%

   Coreea de Sud

   23

   70%

   Marea Britanie

   23

   54%

   Franta

   18

   43%

   Canada

   16

   71%


   2. Date cu privire la utilizatorii Internet din Statele Unite ale Americii:

   • Circa 65% dintre familiile americane au acces Internet la domiciliu. Pana la sfarsitul anului 2005, 38% dintre familiile americane si 51% dintre familiile canadiene vor dispune de acces Internet rapid (broadband), la domiciliu,
   • In anul 2003, 65 de milioane de americani (30% din populatia adulta a SUA) au folosit Internet pentru obtinerea de informatii/ planificarea calatoriilor/vacantelor
   • Analistii estimeaza ca valoarea produselor si a serviciilor achizitionate prin reteaua Internet, in SUA, va fi in acest an 2004 de circa 100 miliarde de dolari.
   • In anul 2003 valoare aranjamentelor de calatorie achizitionate prin reteaua Internet, in SUA, a fost de aproximativ 41 miliarde dolari SUA.
   • 42,5 milioane de americani au facut, in anul 2003, rezervari si au achizitionat aranjamente de calatorie prin Internet.
   • Circa 19 milioane de americani au facut toate aranjamentele de calatorie prin Internet.
   • Valoarea medie a aranjamentelor de calatorie achizitionate de americani, prin Internet, a fost in anul 2003 de 2600 $ SUA/ utilizator Internet.
   • Folosirea Internet pentru obtinerea de informatii si perfectarea de aranjamente de calatorie va continua sa castige popularitate. PhoCus Wright Research anticipeaza ca in anul 2004 aproximativ 24% din aranjamentele de calatorie ale americanilor vor fi tranzactionate prin reteaua Internet. In anul 2005 ponderea aranjamentelor de caltorie prin Internet ar putea sa urce la 29% din total.
   • Americanii folosesc in medie 70 de minute pe zi pentru comunicare si obtinere de informatii prin reteaua Internet (cifra include comunicare prin e-mail). In SUA, Internet ocupa locul al treilea in randul celor mai frecvent utilizate medii pentru informare si divertisment, dupa televiziune si radio.
   • PhoCus Wright Research anticipeaza ca valoarea aranjamentelor de calatorie care vor fi perfectate prin Internet, de calatorii si turistii americani, va depasi in anul 2004 suma de 53 de miliarde de dolari.

   3. Date cu privire la utilizatorii Internet din Europa:
   Numar de utilizatori Internet in Europa, la sfarsitul anului 2003

   Indicator

   Numar utilizatori Internet
   (milioane)

   Total

   208

   Europa de Vest

   165

   Europa Centrala/ de Est

   43


   73% dintre utilizatorii Internet din Europa apeleaza la site-uri care ofera informatii despre produsele sau serviciile pe care doresc sa le achizitioneze.

   peste 50% dintre utilizatorii Internet din Europa au vizitat la site-uri care furnizeaza informatii pentru turism si calatorii

   8% dintre utilizatorii Internet din Europa au achizitionat servicii prin Internet

   Valoarea aranjamentelor de calatorie, tranzactionate prin Internet, in Europa, a fost in anul 2003 de 11,2 miliarde Euro. 60% din volumul tranzactiilor - Internet - pentru aranjamente de calatoriede calatorie - a fost realizat de calatori si turisti din Marea Britanie (39%) si Germania (21%).

   Biletele de avion sunt aranjamentele de calatorie tranzactionate cel mai frecvent prin Internet (56,7% din totalul tranzactiilor inEuropa) urmate de rezervarile pentru camere de hotel (15,8%) si tururi/ pachete turistice (13,3%).

   13,8 milioane de britanici au folosit Internet pentru achizitionare de produse si servicii. 5,5 milioane dintre acestia au cumparat bilete de avion prin Internet.

   Principalele motive care ii determina pe europeni sa foloseasca Internet pentru obtinerea de informatii de calatorie si pentru a achizitiona servicii prin Internet:

   (extrapolare a rezultatelor sondajului de opinie realizat de PhoCus Wright)

   ~ Posibilitatea gasirii celor mai bune preturi sau tarife (50%),

   ~ Acces facil si convenabil (29%),

   ~ Posibilitati de informare si comparare a ofertelor existente (26%).

   4. Repartizarea utilizatorilor Internet pe tari/ continente

   Continent

   (% din total mondial

   utilizatori Internet):

   America de Nord

   30%

   Europa

   31%

   Asia

   32%

   Oceania, America de Sud, Africa,

   7%

   5. Alte date in legatura cu folosirea Internet in lume

   • Companiile de transport, hoteliere si de turism folosesc in mod curent mijloacele

   electronice de comunicare pentru a transmite informatii clientilor potentiali. Aproximativ 35 de milioane de americani sunt abonati la buletine informative, transmise prin e-mail, cu privire la oferte de turism si calatorii.
   Forrester Research estimeaza ca 10 milioane de americani au luat decizia sa calatoreasca/ achizitioneze anumite aranjamente de calatorie in urma primirii de buletine informative si oferte prin e-mail.

   • Tendinta de utilizare a retelei Internet pentru achizitionarea de aranjamente de calatorie este evidenta si in Asia. Un studiu realizat recent (PhoCus Wright) estimeaza ca in anul 2004 circa 20 de milioane de persoane care locuiesc in tari din Asia vor efectua transzactii pentru aranjamente de calatorie, prin Internet, in valoare de 20 de miliarde de dolari.

 
copyright 2005 Media Web Design